sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Retkiä ja täyttää elämää Tassulassa


Tassulassa on ollut jälleen tapahtumarikas viikko. Peräti kaksi kertaa olemme retkeilleet Kurjenrahkan kansallispuistossakin. Muu vapaa-aika on sitten kulunut Tassulan Tallilla. Tassulan Kanala on toki hoidettu siinä ohessa. On siis ollut vipinää pienissä tassuissa.

Tassulahan tarkoittaa Pessin ja Koirajengin hallintoa. Tassulan Kanala sijaitsee varsinaisen kotimme pihapiirissä. Tassulan Tallilla asustaa Aapo ja Venla. Koko tallipiiri muodostaa Onnelan ❤ Onnela sijaitsee kodistamme automatkan päässä, Maskussa kuitenkin. Tässä oli  lyhyt kertaus blogissa jatkuvasti vilahtavista nimistä. Jokainen niistä - yhdessä ja erikseen - muodostaa maanpäällisen paratiisini.


Suomen luonnon päivän aattona suoritimme Pessin johdolla tärkeää tiedustelutehtävää Kurjenrahkan kansallispuistossa. Meille oli nimittäin tulossa varsinaisena virallisena luonnon päivänä ihan pääkaupungista asti arvovaltaisia vieraita. Pitihän meidän toki etukäteen tarkistaa,  että puistossa on kaikki hyvin 😉


Tiedustelupartion johtaja väsähti kesken matkan.


Pienen lepohetken jälkeen matka jatkui, ja saavuimme määränpäähän, Lakjärven laavulle.
Reppu ja Reissukissa - siinä vasta on sellainen pari ❤❤❤


Lakjärven kartoitus menossa.


Vesi vetää jälleen Pessiä magneetin lailla. Rantaan on kissan matka.


Kummasti eväshetki ja vesileikit piristivät kissapäällikköä. Reippaasti päällikkö johdatteli Koirajengin haasteellisten pitkospuiden yli takaisin kohti autoamme.


Tyhjä on puron uoma. Taitaa huono pohjavesitilanne huolestuttaa jo  kissaakin.


Seuraavana päivänä palasimme Lakjärven laavulle kera tärkeiden vieraiden. Itse reissusta tarinaa myöhemmin, mutta tämä retken virallinen ryhmäkuva on pakko julkaista. Huomatkaa Pessin ilme 😀 Kaveri protestoi vahvasti kuvausta. Jouduin nimittäin  pari kertaa palauttamaan kissan takaisin paikoilleen, ja ilme kertoo kaiken. Istun ja mökötän 😎
Eemeli-kukko ja rouvat nauttivat helteiden päättymisestä. Nyt taas jaksavat puuhailla pihallamme vaikka mitä.


Minä en ole koskaan ollut ns. puutarhaihminen, mutta tänä kesänä vähäisetkin yritykseni ovat epäonnistuneet. Helttakansa on nimittäin keväästä asti laajentanut spa-osastoaan pitkin kukkapenkkejäni.


Toisaalta, kauniimpia nämä "kukkaset" ovat kuin monet kuivuudesta kärsivät oikeat kukkaset.


Tai no...aika kärsivältä, lähes kuolleelta, tämä kukka kyllä näyttää 😂


Tassulassa on vastaava tilanne. Siellä kaviokkaat puolestaan syövät ihan kaiken kasvavan.Viemärikaivot piti jotenkin maisemoida, ja ainoa kestävä ratkaisu oli muoviset viherkasvit. Myös kaikki Onnelan kukkivat kukat ovat nykyään muovia. Taitavat olla onneksi melko aidon näköisiä, koska viime Lapin reissuni aikana jälkikasvumme  kasteli myös ne 😂 Kauhistuneille tiedoksi, Pessi ei kuuluu kaivojen maisemointiin. Hän saa halutessaan poistua asetelmasta 😎


Koska tämä on eläinhullun eläinpiha, se on selvintä kertoa tulijalle heti portilla. Maanantaina saapuvan hevostallin seinälle olen tietysti tilannut ihan oman kyltin.


Kylttien asennuksessa,  kuten ihan kaikessa muussakin, on aina paikalla maailman parhaat apujoukot 😀 Isäntäkin on jo oppinut , että sahatessa tai naulatessa pitää varoa hevosen turpaa, ja  joku on aina  hengittämässä niskaan, ja se "joku" en ole tällä työmaalla minä 😎


Tallirakennusta odotellessa Aapo ja Venla ovat omineet tämän purkua tai kunnostusta odottavan talovanhuksen itselleen. Sisätilat ovat lähinnä hevostarvikkeiden varastona, mutta Venla pujahtaa tilaisuuden tullen myös itsekin sisälle. Talon nykyinen nimi onkin ansaitusti Huvikumpu. Ai, eikö teillä muilla hevoset asukaan sisällä talossa?


Onnelassa vietetään paljon aikaa ihan vaan leppoisasti porukalla hengaten. Hyggeillään siis. Paljon näen myös kahden eri lajin edustajan välistä leikkiä ja keskustelua. Se on minulle ihan parasta tosi-tv:tä.


Pojilla leikki meneillään.


Tämäkö on se "kuin kissa ja koira"?


Venla selvästi pitää Pessistä. Lähestyy usein kissaa varovasti ja ystävällisin elkein.


Pessiä vähän jännittää ystävän suuri koko.


Ihan kuin Venla olisi surullinen kissan reaktiosta.


Tilanne houkutteli paikalle muitakin linssiluteita.


Tämä on ihan parasta terapiaa ❤ Tuntuu, että aika pysähtyy ja muu maailma unohtuu. On vain me ja tämä hetki ❤


Välillä kutsuvat hieman maallisemmat asiat. Lantaa riittää kerättäväksi kottikärryllinen päivässä. Onneksi on apulaiset mukana tässäkin hommassa.


Eräillä on suuri ego, ja vessa sen mukainen. Tavallaan Pessikin auttaa minua asioimalla suoraan hevosten lantalaan. Todellinen tallikissa. Jatkossa lantalan ovi pysyy kuitenkin kiinni. Haluan pitää kissani tuoksuttomana 😎


Ratsastus on minusta tallikissalle huomattavasti mukavampi juttu. Ajattelin opettaa Pessin hyppäämään Venlan kanssa esteitä, mutta toistaiseksi Venla ei ole edes huolinut matkustajaa kyytiinsä 😎 Aapoa ei kissa selässä tuntunut ihmeemmin haittaavan.


Ilta tulee aina liian nopeasti, ja on aika jättää heppaset syömään iltaheiniään ja palata kotiin.


Kotona Pessi ei heti veyäydykään yöpuulle, vaan viettää kaikkien kasvatusohjeitten vastaisesti hieman ruutuaikaa.Studion toiminnasta vastaa kuopuksemme.


Jossain vaiheessa uni kuitenkin yllättää pienen Puuha-Pessinkin ❤

Seuraava postaus tulee todenäköisesti Lapin ruskasta.

8 kommenttia:

 1. Ihana viikko teillä ollut. Nautin hiljaisesta lukuhetkestäni seurassanne. Ja, äimistelen miten suurta nautintoa eläimet ihmisille antaa läsnäolollaan. Pessi, ihmekissa on mainio kaveri! Lapin reissuanne jään odottelemaan! Kiitos ja kumarrus! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parhaita terapeutteja nuo eläimet tosiaan ovat ❤ Toki ne välillä saavat harnmaita hiuksiakin aikaiseksi, mutta onneksi vain harvoin.

   Poista
 2. Hienoa hienoa. Viime viikolla kaksi yötä ulkona, halkokannistolla pe-la ja aamulla saksalantietä pitkin pois kuhankuonolta ja -la-su yö meni sitten koskeljärvellä pyhäniemessä.
  Nyt harmittaa ehkä ettei ohi mennessä aamupäivällä tullut koukattua Lakjärven kautta, ehkä olisi Pessi ja kumppanit tullut nähtyä.

  Hienoja kertomuksia ei aina vaan osaa kommentoida mitään. Hyvää Lapin matkaa koko porukalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla oli oikea Suomen luonnon juhlaviikonloppu 👍
   Ehkä joskus tavataan, kun molempien suosikkialuetta taitaa olla tuo Kurjenrahka.
   Kiitos 😀

   Poista
 3. Pipsa ja karvakuonot2. syyskuuta 2018 klo 19.51

  Eipä tainnut Pessi tietää mihin paratiisiin pääsee, kun pentuna pohjoisesta matkasi kohti etelää. Ehkä hän onnellisesti kuvittelee kaikkien kissojen viettävän samanlaista elämää.��
  Mielenkiintoista seurata miten erilaiset eläimet sopeutuvat elämään samassa ympäristössä.
  Onneks pääsemme Pessin matkassa seuraamaan miten ajankanssa tilanteet kehittyy ja muuttuu.
  Pessikin on jo hyvä kamu Venlalle.��
  Niin hauskasti kirjoitettu ja kuvitettu juttu jälleen kerran, voi että mä tykkään näistä.
  Rapsutukset kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän lukijoiden ihanat kommentit ovat aina niin ❤❤❤
   Eri lajien ystävyyden seuraaminen on kyllä niin upeaa.Toki myös lajin sisäiset ystävyyskuviot ovat mahtavia. Meidän kanarouvat ovat varsinainen naislauma kotkotuksineen 🤣
   Toimitan rapsutukset seuraavaksi perille, kiitos 1❤

   Poista
  2. Pipsa ja karvakuonot3. syyskuuta 2018 klo 9.27

   Jees, kanarouvat käyttäytyvät kuten kotkottava naislauma! Ja päinvastoin. Siis sekin vertaava sanonta on todenperäinen.
   Nyt saa kaksi ja nelijalkaiset nauttia raikkaista syyspäivistä tukalan kesän jälkeen.
   Värikästä lapinreissua, kun sinne ehditte!

   Poista
  3. Enpä ollut itsekään ymmärtänyt, miten todenperäinen vertaus tuo "kotkotus" onkaan 🤣
   Ihan parhaita ilmoja nämä kauniit syyskuun päivät 👍
   Me täällä Onnelassa odotamme tallikuljetusta saapuvaksi tunnin parin sisällä 😀

   Poista

Tykkää meistä Facebookissa