lauantai 23. syyskuuta 2017

Reissukissa-Pessin vauhdikas arkiVaikka Reissukissa-Pessi melkoinen Reissukissa onkin, ei hänkään sentään jatkuvasti reppunsa kanssa maailmaa kierrä.
Se on kuitenkin vissi ja tosi, että arjesta se meidän kaikkien elämä kuitenkin
pääasiassa muodostuu. Arjesta kannattaa siis tehdä mahdollisimman mukavaa.
Ei sitku, mutku, voiku, vaan... Elämä on tässä ja nyt ❤ Eläimet ovat parhaita opettajiamme; ne elävät  hetkessä ❤
Mutta koska tämä ei ole lifestyle-blogi eikä matkailu-blogi, vaan eläinhullujen ihka oma blogi, mennään asiaan.

Pessihän päätti heti meille tullessaan, ettei hän aio viettää arkipäiviä yksin kotona toimettomana, vaan hän tulee koirien kanssa mukanani töihin.
Töihin mennään siis autolla  koko kööri. Koirat matkustavat tavaratilassa, kissa takapenkillä, mutta mutta...
Missä koirat, sinne tahtoo Pessi.

Kimppakyydillä töihin

Töissä riittää kissalla puuhaa 🙃

Homma hanskassa - tai siis tassussa

Paperisilppuri
Lounastauko

Yleisen hyvinvoinnin kannalta pitää kuulemma työnteon ja vapaa-ajan olla balanssissa.
Tämä koskee myös työssäkäyviä kissoja ja koiria 😎
Niinpä ihan jokaiseen Pessinkin päivään kuuluu rentouttava vähintään tunnin metsälenkki. Koirat lenkkeilevät toki enemmän. Kovakuntoisimmat kolmisen tuntia päivässä.
Metsäilyhän on kovasti trendikästäkin tänä päivänä. On hienoa harrastaa polkujuoksua, halata puita jne. Sitähän meillä tosin  on harrastettu jo ennen kuin kukaan keksi hommaa edes tuotteistaa.
Koittakaapa nimittäin  itse laittaa kuusi koiraa kiinni vetovyöhön ja kissa flexiin ja mennä metsään. Siinähän tämän tästä käy niin, että osa porukasta on puun toisella puolella, osa toisella. Pakkohan sitä puuta siinä sitten on halata, jos meinaa matkaa jatkaa  😎 Ja välillä pitää juosta pitkin polkua, jos aikoo kissan perässä pysyä 😎 Välillä taas tehdään mindfullness-treeni, kun kissa tutkii vaikka muurahaisia.

Näin helppoa tämä on hetkittäin - ehkä pari minuuttia silloin tällöin

Tunnin metsälenkillä kiivetään puuhun vähintään kymmenen kertaa


Tässä kannon nokassa maailmaa tarkkaillessa vierähti tovi jos toinenkin. Ja koirat odottivat jälleen kerran kärsivällisesti.

Huono kuvanlaatu vastavaloon, mutta suurimman ja pienimmän suukko on vaan niin ❤Pessi kuulemma istuu nyt tässä. Ei aio kävellä. Eikä kuulemma tule syliin eikä reppuunkaan. Väsyttää ja iltaruuan aikakin jo olisi 😉
Siinä me sitten porukalla tovin odotimme. Yhtäkkiä energia oli taas huipussaan, ja kirjaimellisesti juoksimme kotiin kissa joukon kärjessä.

Iltalenkin jälkeen meitä kiiruhtaa pihalla vastaan Eemeli-kukko kanarouvineen. Makupalojen toivossa tulevat. Ziwipeak (ilmakuivattu liha) on koko eläinperheemme herkku (tai no ei Aapo-heppasen). Heittelen Ziwipeakiä maahan, ja kissa, koirat ja kanalan väki etsivät nameja sulassa sovussa 😀

Namien etsintää

Kanalan väki osallistuu tehokkaasti vähän kaikkeen puuhailuumme. Keväällä pystytettiin Pessille kissatarha, ja siinäkin hommassa oli työnjohtoa ja laaduntarkkailijaa ihan riittävästi 😉
Tässä vaiheessa Pessikin oli hyvin kiinnostunut uudesta tarhastaan, mutta kesän mittaan  on tullut selväksi, ettei kukaan verkkohäkissä ainakaan yksin viihdy!
On tästä kissatarhasta onneksi ollut iso apu vieraiden kestitsemisessä 😎 Naapuri nimittäin poikkesi kahville, emmekä halunneet testata, syökö hänen metsästävä mäyräkoiransa (ei tuo sylissä istuva pentu) reissukissoja, joten homma ratkaistiin näin 👍


Kummasti oli häkkiin tunkua. Ei tosin Pessin taholta 😉
Aika näyttää, mikä on kissatarhan tulevaisuus. Ehkä teemme siitä pergolan 😀

Pessin kiireiseen arkeen kuuluvat myös tallireissut. Aina kun menemme tallille suoraan töistä, on Pessi luonnollisesti mukana.  Joutuu kuitenkin odottamaan autossa sen aikaa, kun touhuan Aapon kanssa. Niin fakiiriksi en tule koskaan, että voisin taluttaa hevosta ja kissaa yhtäaikaa! Aapon hoitamisen jälkeen Pessikin pääsee kyllä metsään.


Tässä Pessi tutustuu Aapon tarhakavereihin. Aaposta ja Pessistä ei olekaan yhteiskuvaa. Täytynee korjata tilanne, kunhan saan apukäsiä tallille.
Laitetaan tähän kuitenkin vielä kuva Aapon irrottelusta 😀Ruskareissun jälkeisen työviikon kruunasi täydellinen lauantaipäivä 🌞
Aamulla aikaisin kävin kolmen koiran kera ratsastamassa Aapon, ja sitten lähdimme mökille saunomaan. Syyskuun 23. päivä, aurinko paistaa ja mittari näyttää varjossa 20 astetta. Ei kesälläkään montaa tällaista päivää ollut.
Pessi ja koiratkin nauttivat 😀

Pieni kissa ja avara maailma

Sininen hetki

Koiratkin innostuivat uimaan, ja kolme tuli saunaan lämmittelemään.

Halti, Unna ja Hetta; ihan parhaat saunakaverit


Illan tullen väsynyt Reissukissa nukahtaa milloin minnekin ja milloin mitenkin ❤

6 kommenttia:

 1. Sinulla on oikea asenne metsään; välillä juostaan, välillä kiivetään puita ja välillä tarkastellaan ympäristöä - Pepsi

  VastaaPoista
 2. Tuon perusteella arkikin taitaa olla teillä juhlaa. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme tehdä arjestakin ainutlaatuista ❤
   Pienet ilot ovat oikeasti niitä suuria iloja ❤

   Poista
 3. Jotkut tallikissat ratsastavat hevosilla ja siis ihan yhteisestä sopimuksesta eikä ihmisen asettamana. Vink vink :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin joskus nähnyt kuvia tällaisista kissoista. Pessi vaan on aina valjaissa eikä asu tallilla, joten hänen on tyytyminen ohjattuihin tunteihin 😉😀

   Poista

Tykkää meistä Facebookissa