lauantai 30. kesäkuuta 2018

Kiirettä pukkaa Tassulan väellä, h-hetki lähestyyNyt taitaa Pessillä olla meneillään koko tähänastisen elämänsä kiireisimmät viikot. Hevosten muutto Onnelan Tassulan Talliin lähestyy. Viime hetken valmisteluja on vielä tehtävä. Vastuu Tassulan asioista painaa muutenkin kissaparan harteita. Tehtäväluettelo on pitkä: konttorikissan virka, kanojen turvallisuuspäällikön toimi, ruokahuollon majuri, Onnelan kuningas, koirakomppanian ylipäällikkö, vessakenraali, suunnistusakatemian koordinaattori jne jne.

Päivän puuhat aloitamme jo kukonlaulun aikaan, eli yleensä ennen viittä. Koko seitsemän hengen tassuryhmä suunnistaa silloin postilaatikolle aamulehden hakuun. Voimalla seitsemän hännän tuomme lehden kotiin 😀


Vain kissavetoinen retkikunta saa tähän 100 metrin matkaan kulumaan 15 minuuttia! Pessi nääs tervehtii jokaisen muurahaisen joka aamu erikseen 😂 Ja koirat odottavat.


Sitten on vuorossa aamupala 😀


Seuraava kattaus. Tämä ei ole minun salaattibuffet, vaan Eemeli-kukon ja kanarouvien aamiainen. Kyllä, meillä eläimiä hemmotellaan ❤ Ehkä tässä vaiheessa mielensäpahoittajat poistuvat blogistamme lopullisesti 😎

Aamiaisen jälkeen seuraa kesäpäivien ehkä paras hetki, reilun tunnin aamulenkki rauhallisissa metsä- ja peltomaisemissa ❤
Aamulenkin kokoonpano vaihtelee. Välillä Pessi haluaa mukaan, välillä teen reippaan lenkin vain sissiryhmän (Hetta, Ropi, Unna) kanssa. Useimmiten sissiryhmän  joukkoon liittyy myös Halti.


Meidän lisäksi paikalla on aamuisin vain metsänväkeä. Kuvan kallion olen ristinyt kettukallioksi. Tässä tapasimme muutama viikko sitten sen meitä seuraamaan lähteneen uteliaan kettukaverin. Koirat ilmaisevat silloin tällöin hyvin selvästi, että kaveri on jälleen lähistöllä. Itse en ole kettua sen koommin nähnyt, mutta usein olen tuntevinani selässäni  ruskean silmäparin tuijotuksen.  Sen sijaan peuroja ja pupuja näemme lähes joka aamu.


Pessikin ihmettelee, miten kesäkuussa kasvillisuus on kuin syksyn ruska-aikaan. Täällä Vakka-Suomessa ei ole edes viime päivinä satanut kuin nimeksi.


Suon reunalta löytyi kunnon vihreää kesäheinää, ja sehän villitsi Pessin ja Hetan täysin.  Välillä haukattiin tuppo ruohoa suuhun, ja sitten ralli taas jatkui.


Näiden kahden leikki on kuin tanssia. Kissamaisen kevyttä ja ilmavaa. Hetta on koira, joka on taatusti pentuna Espanjassa  kasvanut  kissanpentujen kanssa, niin kissamainen leikeissään tämä hurmaava punaturkkini on ❤


Tässä viikon  reipas aamulenkki kera sissiryhmän. Miten rauhoittava metsä voikaan olla ❤


Aamulenkin jälkeen työt kutsuvat. Konttoripäällikkö-Pessin työtehtävät alkavat jo kotona eväskorin tarkistuksella. "Ruoka miehen tiellä pitää", senhän tietää kissakin.


Pessi ja kesäapulaisemme arkistointihommissa 😀


Työnteko on rankkaa. Välillä on kerättävä voimia. Eikä kissan päivä siihen lopu, kun tehtaan pilli puhaltaa työajan päättyneen. Sen jälkeen siirrytään Onnelaa kunnostamaan. Siellä vauhti sen kuin kiihtyy, sillä sunnuntaina on Aapon ja Venlan tarkoitus muuttaa uuteen kotiinsa ❤ Sydämeni pakahtuu  onnesta ❤ Vielä on tosin paljon tehtävää.


Minä öljysin puukalustoa, ja tassukansa kalusi innolla savustettuja häränhäntiä. Pessikin nakersi omaansa yli tunnin.  Kaikilla oli niin mukavaa 😀


Ostin Onnelaan betonisen kissapatsaan. Sanoin Pessille, että se on hänen ikioma kissakaverinsa, joka toimii Onnelan varakuninkaana silloin, kun Pessi itse on muissa maisemissa.


Tässä Pessin spontaani reaktio ilmoitukseeni ❤


Ehkä Pessi kokee, että tässä Onnelassa/Tassulan tallissa on liikaa vastuuta yhden kissan harteille. Apulainen on siksi enemmän kuin tervetullut. Kuvassa Pessi valvoo lahonneiden kalusteiden purkua.

Lähiretkeilyyn löydämme sentään aina aikaa. Onnelan ympäristöön on ihana tutustua.


"Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän, kuinka onnellinen voikaan olla  hän, joka täällä vain saa aina asustaa" ❤
Kuva Onnelan naapurikiinteistöstä.


Suoraan tontiltamme lähtee peurojen käyttämä polku pieneen peikkometsäämme. Eihän tämäkään peikkometsä meidän ikioma ole, mutta Pessi pitää ajatuksesta, että hänellä on ihan oma jännittäviä asioita täynnä oleva metsä, joten   kutsumme sitä meidän metsäksi.


Pienen ryteikön jälkeen kohoaa upea kallio.


Peuraliikenne  alueella on vilkasta. Polkuja menee ristiin rastiin.


Löysimme vanhaa tiepohjaa. Taitaa toimia nykyään vain peurojen moottoritienä.


Hajuja riittää. Tässä luetaan metsän eläinten nosebook-ryhmän viestejä. Muita täällä ei taida kulkea.


Suuri saalistaja vauhdissa. RIP hyttynen.


Metsän keskeltä löytämämme virkistävä keidas suorastaan kutsui Pessiä meditaatio-hetkeen. Koiria eivät kissan touhut kiinnosta.


Mikähän tämä on? Peurojen liikennemerkki vai maahisten  alttari?


Pessi osoittautui parhaaksi suunnistajaksi paluumatkalla. Valikoi risteyksissä oikeat reitit. Minä en siihen pystynyt, ja vaikutti, että koirat valikoivat polut, jotka veivät mahdollisimman kauaksi Onnelasta. Heille retket ovat aina liian lyhyitä, mutta Pessille seikkailu taisi riittää tällä erää.


Vielä ryhmäkuva kotikalliolla.


Olisi kotiinlähdön aika. Pessi ei selvästikään halua. Piti kaapata kaveri kainaloon, koska kieltäytyi nousemasta. Vedin kevyesti taluttimesta, ja kissa liukui kuin pulkka perässä.


Ymmärrän Pessiä. Riippakoivu ja pihakeinu houkuttelevat jäämään, viipymään vielä hetken,  antamaan ajan seisahtua ❤ Koivu on nähnyt monta tarinaa. Nyt se saa nähdä uuden vaiheen Tassulan väen elämässä. Aapon ja Venlan muutto on iso asia meille kaikille.


Huomenna nämä kaksi ovat oleellinen osa elämäämme Onnelassa ❤ Voi tätä ilon määrää, jota tunnen ❤ Myös huoli ja pelko käyvät usein mielessäni. Vastuu on suuri.


Tämä asetelma kuvaa tunnelmiamme hyvin. Kissa, koira, tallilyhty, pitsiliina ja vanhanajan maitotonkat ❤
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin ❤
Vielä yksi yö...


14 kommenttia:

 1. Oi miten hyvä päivä teillä on ollut! Onnellista elämää Onnelassa nyt ja aina! Vielä yksi yö....
  Kiitos tästä kirjoituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä nyt meneillään ikimuistoisia hetkiä ❤ Enpä taida ensi yönä osata nukkua...

   Poista
 2. Kyllä on kiva lukesa reissuistanne. Tulee niin hyvä mieli.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja kuulumisia teiltä�� Onnea Onnelaan ja mahdollisimman vähän huolia ja murheita taikka edes ajatuksia sinne päin❤ Näissä tarinoissa elää aina niin mukana,kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Yritän olla liikaa huolehtimatta.
   Kiva myös jakaa niitä kanssanne 😀

   Poista
 4. Kaiken kyynisen mediamelskeen ja isojen maailman murheiden keskellä on kertakaikkisen ihanaa lukea ja katsella laumanne kuulumisia. Tassu/kavio/luontoterapia on ihmiselle parhautta <3 Siksi täälläkin elellään kolmen cockerin ja kahden räsykisun kera, ja välillä katsellaan maailmaa issikan selästä :) Eläinten aikakäsitys ja hetkessä elämisen taito pitää minunkin jalat kiinni maassa, aistit auki ja mielen hereillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, että liian paljon joudumme päivittäin kohtaamaan ikäviä uutisia ja negatiivista ajattelua.
   Eläin-ja luontoterapiassa ikävät asiat unohtuvat ❤
   Ihana eläinperhe sinullakin ❤🐈🐕❤

   Poista
 5. Kyllä Pessi on ihan verraton kaveri siellä, tekee kaikki hommat mitkä laitetaan hänen hommiksi. Hyvää kesänjatkoa teille kaikille sinne Onnelaan! Terv. Lilly ja mami��❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pessi haluaa aina osallistua kaikkeen 😀
   Kiitos samoin teille molemmille!

   Poista
 6. Pipsa ja karvakuonot1. heinäkuuta 2018 klo 0.35

  Olipa hauska nähdä, miten ruhtinaallisella aamiaisella teillä hännällisten ja hännättömien päivä alkaa... Moni kiireinen kaksijalkainen kun hörppii mustaa kahviaan mukista työmatkallaan...
  On bonusonnea, että Onnelan vierestä löytyy sopiva metsä Tassulan jengin lenkkeilyyn. Peurapolku saa uusia kulkijoita.
  Pessin touhuissa riittää hämmästelemistä. Nuokin kuvat ,joissa hän tutustuu uuteen betonikissaan, kertovat Pessin ainutlaatuisesta ominaisuudesta ymmärtää asioita.
  Kiitos, kun löysit aikaa tämän ihanan tarinan kirjoittamiseen Onnelan kiireiden keskellä.
  Riippakoivukin varmasti pakahtuu onnesta, kun saa uutta elämää ympärilleen.
  Mielenkiinnolla jään odottamaan kuulumisia Venlasta ja Aaposta uudella kotilaitumella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aamuihminen ja rakastan kiireettömiä aamuja. Nousen mielelläni niin ajoissa, että myös arkiaamuina säilyy kiireetön tunnelma ❤
   Pessi selvästi piti uudesta kissakaveristaan. Ostin patsaan lemmikkitarvikeliikkeestä, eli patsaan hajutko saivat reaktion aikaan?
   Tykkään kirjoittamisesta, joten enköhän siihenkin löydä jatkossa aikaa. En ehkä joka viikko, vähintään joka toinen kuitenkin. Onnelassa on vielä niin paljon hommaa. Talli ja sauna ovat nyt työn alla.

   Poista
 7. Nämä tarinat ovat aina niin ihanaa luettavaa, että lähes joka kerta itkettää. Ihan siitä ilosta miten ihanaa teillä siellä on. Juttujen lukemiselle pitää varata kiireetön ja rauhallinen aika sekä paikka. Lisää odottaen ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti sinulta ❤ Kiitos 😀 Upeita ainutlaatuisia, mutta rakennusprojektin takia kiireisiäkin aikoja Tassulan väki nyt elää 🖒 Kyllä me silti ehdimme blogiakin välillä päivittää 😀

   Poista

Tykkää meistä Facebookissa